Opilec vyhrožoval svým rodičům s nožem v ruce

UHERSKÝ BROD - Několikaleté vězení hrozí pětatřicetiletému muži z obce na Uherskobrodsku, který opakovaně vyhrožoval svým rodičům, tentokrát s nožem v ruce. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Naposledy opilý muž přišel za rodiči na zahradu a pod pohrůžkou použití nože přiměl otce, aby ho autem odvezl do Uherského Brodu, kde si chtěl násilník vyřešit nějakou záležitost  s ženou. V Uherském Brodě už na agresora čekali policisté, kteří ho zajistili a eskortovali do policejní cely. Kuchyňský nůž mu vzali. V dechu měl 2,15 promile.

„Od rodičů jsme zjistili, že nadávky od svého syna v posledních dnech slýchali velmi často. Jeho agresivita se stupňovala, takže z něj dostali strach, kdy několik posledních nocí už raději ani nespali doma. Loni v srpnu jim měl totiž jejich syn s nožem v ruce vyhrožovat také. A to v noci, když byl opilý. Uherskobrodští policisté zasahovali v tomto rodinném domě i na začátku června, kdy opilý muž rozbíjel věci v domě a své rodiče napadal slovně,“ upřesnil Mergental.

Někdy po incidentu v loňském roce absolvoval násilník protialkoholní léčbu, po níž se situace uklidnila. V posledních měsících ale muž začal opět pít alkohol a začal být znovu agresivní. „Vzhledem ke zjištěním informacím uherskobrodští policisté vykázali agresivního muže na deset dní z domu. Právní kvalifikace mužova jednání a jeho trestně právní odpovědnost je prozatím otázkou probíhajícího prověřování. Jisté je, že se bude jednat o podezření ze spáchání trestného činu s několikaletým vězením,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x