Strážníci dohlédnou na bezpečnou cestu dětí pro vysvědčení

ZLÍN - Zlínští strážníci ukončí v pátek dopravně bezpečnostní opatření, v jehož rámci každý všední den dohlíželi na bezpečné přecházení vozovky u devíti exponovaných přechodů pro chodce v blízkosti základních škol. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

V pátek budou policejní hlídky přítomny u vzdělávacích institucí nejen při příchodu dětí pro vysvědčení, ale také při jejich pozdějším odchodu na zasloužené dvouměsíční prázdniny.

Na bezpečnou cestu do škol dohlíželo v uplynulém školním roce denně až na 18 strážníků. Od září do června mezi sedmou a osmou hodinou ranní obsazovali obzvlášť exponovaný přechod pod ZŠ v ulici Okružní, přechody u další školy na sídlišti Jižní Svahy – tedy v ulicích Okružní, Česká a Křiby, na sídlišti v Malenovicích, v centru města na Havlíčkově nábřeží, Štefánikově, Kvítkové a Vizovické ulici, ale také v místní části Štípa.

„Stejně jako školáci se i strážníci budou moci věnovat po následující dva měsíce v ranních hodinách jiným činnostem. Na rozdíl od žáků však nebudou trávit získaný čas odpočinkem, ale zaměří se na další problémy, se kterými se na městskou policii obracejí občané našeho města,“ dodala Škubalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x