Základní škola Žerotínova bude mít nové vedení

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Novým ředitelem Základní školy Valašské Meziříčí, Žerotínova se od 1. září stane Milan Knápek, který dosud zastával na škole funkci učitele. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Konkurzního řízení se zúčastnili tři uchazeči. Komise vybrala jako nejvhodnějšího kandidáta Milana Knápka. „Jde o zkušeného pedagoga, který na této škole působí již od roku 1991. Ve funkci nahradí Milana Kardoše, který k 31. srpnu odchází do důchodu,“ upřesnila Votrubová. Milan Knápek je od roku 2010 také členem zastupitelstva města.

„Určitě to bude velmi náročný školní rok jak pro mě, tak také pro mé kolegy. Ve škole nás čekají oslavy 35. výročí založení naší školy, které by měly vyvrcholit koncem příštího školního roku slavnostní akademií. Již nyní chystáme další spolupráci s mateřskými a ostatními základními školami. Byl bych rád, kdyby se nám podařilo i nadále rozšiřovat a zavádět do výuky alternativní prvky, jako je tomu již nyní v případě nových metod v matematice. Mohu s potěšením konstatovat, že předběžné srovnání nám říká, že to je správná cesta,“ sdělil Knápek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x