Zlínské náměstí ožije akcí pro školáky

ZLÍN - Na zlínském náměstí Míru se v pátek uskuteční další akce Živého náměstí, tentokrát nazvaná Hurá na prázdniny. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Program je zaměřený na děti a mládež a potrvá od 15 do 19 hodin. „Věříme, že školáci stráví první hodiny volna na náměstí Míru,“ sdělil náměstek primátora Ondřej Běták, který je i letos garantem projektu Živé náměstí.

Na náměstí bude například historický kolotoč pro děti, velký skákací hrad a houpačky, malování na obličej nebo jízda na ponících. „Herci Slováckého divadla Uherské Hradiště sehrají Pošťáckou pohádku, chystáme také Super Zumba show, různá taneční vystoupení nebo výtvarné dílničky,“ vyjmenovala část programu Martina Lerlová, která na projektu Živé náměstí s radnicí spolupracuje.

Pozvání do Zlína přijala i Miroslava Skovajsová, primářka Mamma centra Praha a uznávaná odbornice na rakovinu prsu. O tomto tématu bude s případnými zájemci hovořit.

Hlavním hostem programu Hurá na prázdniny měla být populární zpěvačka Ilona Czáková. Ze zdravotních důvodů ale musela svou účast zrušit.

Letošní Živé náměstí odstartovalo akcí Na kole dětem. Na náměstí Míru přilákala stovky lidí, kteří se mohli setkat například s velocipedistou Josefem Zimovčákem, primářem Pavlem Pafkem nebo automobilovým závodníkem Karlem Lopraisem. Na kole dětem je projektem, který pomáhá onkologicky nemocným dětem. Další akce Živého náměstí bude opět patřit školákům, ponese název Startujeme a uskuteční se v prvním zářijovém týdnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x