Lidé se složili na nákup moskytiér

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V rámci valašskomeziříčské sbírky na nákup moskytiér pro nejchudší rodiny z malarických oblastí Bangladéše se podařilo vybrat částku 3 750 korun. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Sbírku pořádal valašskomeziříčský Klub zdraví ve spolupráci se Zdravým městem Valašské Meziříčí a zlínským sdružením Samari v někdejším Domu služeb v Křižné ulici  a trvala déle než dva měsíce. 

„Peníze poputují na speciální účet do bengálské Dhaky, kde se za ně nakoupí asi 64 kusů sítí proti komárům. Ti přenášejí nejen malárii, ale i neméně nebezpečnou horečku dengue. Distribucí byl pověřen český lékař Milan Moskala, který v Bangladéši už bezmála patnáct let žije a dokonale zná tamní poměry,“ dodal za Samari František Tomanec.

Tak jako v minulých podobných případech získají moskytiéry především senioři a sirotci. Jak sdělila předsedkyně Samari a koordinátorka pomoci bengálským dětem Petra Nováková, právě tato skupina lidí nemá možnost nákupu ochranných sítí a zbytečně trpí, v převážné většině případů také umírá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x