OKD bude muset z dolu odstranit černé stavby

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Stavební úřad ve Frenštátě pod Radhoštěm vydal v těchto dnech rozhodnutí, podle kterého musí společnost OKD ve lhůtě 10 měsíců odstranit černé stavby v areálu Dolu Frenštát včetně dvou těžních věží. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Po dvou a půl letech řízení a boje obcí Trojanovice, Frenštát pod Radhoštěm a Rožnov pod Radhoštěm se společností OKD dospěl spor o černých stavbách v Dole Frenštát ke konci. V úterý 25. června vydal Odbor výstavby a územního plánování frenštátské radnice rozhodnutí o nařízení odstranění stavby.

„Toto rozhodnutí se týká více než 50 budov v areálu Dolu Frenštát včetně obou těžních věží. Na likvidaci těchto černých staveb má OKD 10 měsíců,“ upřesnil starosta Trojanovic Jiří Novotný.

Verdikt potěšil i vedení rožnovské radnice. „Rozhodnutí frenštátského stavebního úřadu zcela koresponduje s naším názorem, že v Dole Frenštát jsou černé stavby, které musejí být odstraněny. Současně s tím samozřejmě i nadále usilujeme o nepovolení průzkumné těžby v tomto dole,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková, která je zároveň místopředsedkyní Sdružení měst a obcí na ochranu beskydského regionu.

OKD mají 15 dnů na to, aby se proti rozhodnutí o odstranění černých staveb odvolaly, už v září 2011 ale deklarovaly ústy svého personálního ředitele Radima Tabáška, že budou rozhodnutí stavebního úřadu respektovat. „Teď se uvidí, zda jsou OKD skutečně zodpovědnou firmou a dodržují dané slovo a zákony,“ uzavřel Jiří Novotný.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x