Huráááá! Prázdniny…Škoda, že škola končí…

Konec školního roku je tu. Pro naprostou většinu školáků důvod k radosti. Rovných 65 volných dnů. Nádhera! A přece je to i čas, kdy se možná navždy loučí ti, kteří spolu absolvovali základní nebo střední školu.

V jedné třídě, konkrétně 9.A zlínské 3. základní školy, tak jako na řadě dalších míst, ukápne sem tam i slza. Štěstí nebo smutku? „Jak se to vezme,“ říká třídní učitelka Dana Talášková. „Učím už řadu let, ale na tuhle třídu budu moc vzpomínat, slušní, hodní, obětaví, skvělá parta, vynikající žáci, to se fakt hned tak nepoštěstí,“ říká paní učitelka.

Fakta jsou sice strohá ale moc příjemná. „26 žáků, pětkrát samé jedničky, 17 krát vyznamenání, to je skvělé,“ zamýšlí se při loučení se svými oblíbenými žáky paní učitelka, jíž to v bílých šatech moc sluší stejně jako klukům i holkám. Někteří dokonce v kravatách, jeden z premiantů Patrik Navrátil polosportovně, v riflích, ale kravatě.

Tahle naše paní třídní byla skvělá celé čtyři roky, ale nemyslete, docela přísná, matematička, myslím, že nám do života dala moc,“ přemýšlí patnáctiletý vytáhlý kluk, který půjde po prázdninách studovat zlínské gymnázium. Od první až do deváté třídy nepoznal na vysvědčení jinou známku než jedničku. „Po mně rozhodně není,“ mate naoko otec David, který i s manželkou přišel na rozlučku se školním rokem i raným mladím svého syna.

Patrik, stejně jako řada dalších dětí reprezentoval školu na spoustě soutěží, je skvělý a skvělí byli, jsou a doufám, že i budou mnozí další, moc jim přeji, aby se jim v životě dařilo,“ loučí se paní třídní.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14933′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚751‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14933‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x