O investicích rozhodnou obyvatelé Klobouk

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašskokloboucká radnice se rozhodla umožnit obyvatelům rozhodnout, která z devíti navrhovaných investic se ve městě uskuteční ještě v letošním roce. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

Lidé tak budou moci ovlivnit, zda se vedení radnice soustředí na dětské hřiště na Sychrově, v Mirošově, nebo raději v Lipině, nebo zda peníze investuje do chodníku pod domem dětí a mládeže, mantinelů pro zimní provoz hřiště u základní školy nebo letního kina. Všech devět variant počítá s investicí do 300 tisíc korun. Lidé budou moci rozhodovat hlasováním prostřednictvím anketního lístku či elektronicky, a to do poloviny července.

„Chceme naše občany více zapojit do dění ve městě a přizvat je ke spolurozhodování o záležitostech, které se jich v každodenním životě dotýkají. Zastupitelstvo města schválilo devět investic, z nichž lidé svým hlasováním vyberou jednu akci k realizaci. Mohou tak přímo ovlivnit rozvoj města či jeho místní části,“ sdělil starosta Dalibor Maniš (nez.). 

Hlasování potrvá od 1. do 15. července. Vzhledem k tomu, že se lidem taková možnost zasáhnout do investičního plánu města nabízí poprvé, stanovilo vedení města a CAF tým pro jednotlivé záměry hranici rozpočtu ve výši 300 tisíc korun. Návrhy investičních akcí vybrala strategická komise ve spolupráci s CAF týmem.

Každý hlasovací lístek bude očíslován, aby se předešlo jakékoli manipulaci s počty odevzdaných hlasů. Pro dvojité zabezpečení bude od občanů požadováno číslo popisné. Pokud budou některé vícečlenné domácnosti potřebovat další anketní lístky, budou si je moci stáhnout z webu, vytisknout a opět dopsat číslo domu. Vyplněné lístky mohou lidé odevzdávat do schránky u vchodu městského úřadu, popřípadě vložit do kterékoli poštovní schránky. Druhou možností, jak vyjádřit svůj názor, bude vyplnění elektronické podoby anketního lístku na webu města.

 „Zpětně budeme kontrolovat počty respondentů z jednoho domu. Pokud zjistíme, že bylo odevzdáno více lístků s číslem popisným, než kolik je v daném domě obyvatel, budou takové anketní lístky vyřazeny,“ doplnila Zvonková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x