Železné schodiště v Otrokovicích čeká oprava

OTROKOVICE - Železné schodiště, které roky propojovalo konec otrokovického sídliště Trávníky a horní část Kvítkovic se dočká rekonstrukce. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Schodiště je už staré desítky let a za tu dobu se na něm projevil zub času, jde především o zreznutí a další opotřebení. „Přesto, že se jedná o nenápadnou spojku mezi fotbalovým hřištěm a autobazarem, propojující ulice Zlínskou a Bartošovu, využívají ji denně desítky občanů,“ poznamenala Krupková.

Otrokovičtí radní se proto rozhodli pro rekonstrukci schodiště a v rozpočtu města na tuto akci vyčlenili 330 tisíc korun. Nově opravené ocelové schodiště bude splňovat všechny příslušné normy, ale především bude bezpečnější a komfortnější oproti stávajícímu stavu.

„Z důvodu stavebních prací bude tento úsek po dobu 14 dnů neprůchodný. Lidé, kteří jej využívají, budou muset do Kvítkovic docházet buď přímo z Kvítkovické křižovatky (zastávka MHD Zlínská), nebo ulicí Spojovací opodál ve směru na Zlín (na půl cesty mezi zastávkami Zlínská a Trávníky). Aktuální informace budou vyvěšeny na zastávkách MHD a místě samém,“ dodala Krupková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x