Francouzi se ve Zlíně zajímali o historii výroby obuvi

ZLÍN - Celkem dva dny strávila ve Zlíně náměstkyně primátora z francouzského partnerského města Romans Latifa Chay a mimo jiné se zajímala i o historii výroby obuvi. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Na zlínské radnici přijal francouzskou návštěvu 2. náměstek primátora Aleš Dufek. Společně hovořili o volnočasových aktivitách mládeže, které se ve Francii věnují velmi intenzivně. Důvodem je, aby se mladým lidem v Romans líbilo a ve městě zůstávali i po skončení studií.

Latifa Chay se také setkala s proděkanem Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati Pavlem Krutilem. Tématem jejich rozhovoru byla možnost navázání spolupráce zejména mezi ateliérem designu obuvi a firmou, která se v Romans zabývá výrobou obuvi. Velmi živě a detailně se zajímala o historii výroby obuvi ve Zlíně, kterou ji podrobně přímo v muzejní expozici Baťova institutu přiblížila Miroslava Štýbrová. V jejím doprovodu si také prohlédla Zlín z terasy 21. budovy.

„Během svého pobytu ve Zlíně se Latifa Chay  zúčastnila i části konference v rámci projektu Kooperace. V  Kongresovém centru se sešla s náměstkem primátora Miroslavem Kašným. Diskutovali o kultuře, kterou mají oba ve své kompetenci,“ dodal Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x