Rožnovsko ožívá undergroundovým festivalem, Zvonečkovým jarmarkem i Valašskou svatbou

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovsko nabídne o víkendu velké množství kulturních i sportovních akcí, koná se undergroundový festival i závody v severské kombinaci a skoky na lyžích. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

 Undergroundový festival začal v pátek a vyvrcholí v sobotu, a to v areálu na Střelnici na Dolních Pasekách. Na akci se představí například kapely Elektrofonic, Emergency exit, Kyslíkova ozdravovna, Spytihněv, Děti kapitána Morgana, Konfident, Husákovi vnuci, Obruč band, Beata Bocek, Playback revival nebo Záviš.

O zábavu bude v sobotu postaráno na Hradisku, kde budou děti od 11 hodin slavit příchod léta. V rámci akce nazvané Vítání prázdnin je pro všechny připravena jízda na koních, minizoo, lanová dráha, malování, keramická dílna i dětský řemeslný jarmark.

Poslední červnový víkend bude bohatý také na akce ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. V sobotu se uskuteční v Dřevěném městečku muzea tradiční Zvonečkový jarmark.  V rámci programu jsou připraveny tvůrčí keramické a drátenické dílny – návštěvníci si mohou své výrobky odnést domů. Hudební doprovod během dne zajistí Valašský soubor Závršan z Nedašova a gajdoš Josef  Pacula. „V neděli odpoledne pak ožije Dřevěné městečko ukázkou tradiční Valašské svatby z Nového Hrozenkova v podání více než 70 krojovaných účastníků. Na přípravě akce se podíleli a vystoupí pěvecký soubor Hafera, cimbálová muzika Kotula, folklorní soubor Vranečka, dechová muzika – vše z Nového Hrozenkova. Chybět nebudou Soubor písní a tanců Javořina z Rožnova pod Radhoštěm,“ doplnil Gross

Sportovní víkendová nabídka v Rožnově zahrnuje například pozvánku na Mistrovství České republiky ve skocích na trampolíně. Ve sportovní Synottip hale se v sobotu od 11.30 hodin uskuteční kvalifikace a od 16.30 hodin pak finále závodů.

Příznivci severské kombinace a skoků na lyžích určitě nevynechají závody O pohár starostky města. V sobotu areál skokanských můstků ožije úderem deváté dopolední zahájením závodů v severské kombinaci a od 14. hodin zahájením závodů ve skocích na lyžích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x