Ve Velkých Karlovicích budou výrobci soutěžit o nejlepší valašský sýr

VELKÉ KARLOVICE – Už třetí ročník soutěže o Nejlepší valašský sýr je na programu v sobotu 6. července. Svůj um mohou poměřit všichni, kdo se v regionu zabývají vlastní výrobou domácího sýra, sdělila serveru Zlin.cz Martina Žáčková z pořádajícího Resortu Valachy.

Akce se uskuteční ve Spa hotelu Lanterna od 12:00. „Regionální výrobce, které známe, jsme oslovili stejně jako v minulých dvou ročnících. Uvítáme, když se ozvou i další. Podmínkou je, aby nám každý účastník dodal půl kilogramu sýra,“ řekla vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Příchozí návštěvníci budou moct jednotlivé produkty ochutnávat. „Přítomní budou i sommeliéři, kteří jim poradí, jak správně kombinovat chuť sýrů s víny,“ podotkla Žáčková. Atmosféru zpříjemní cimbálová muzika Jánoš Petra Zetka.

Loni porota hodnotila 37 sýrů. V obou dosavadních ročnících zvítězila statkářka Anna Vašutová z Velkých Karlovic. „Zajímavostí je, že v prvním ročníku vyhrála s přírodním kravským sýrem, a i když ve druhém přišla s naprosto odlišným uzeným, opět uspěla. Jsme zvědaví, jestli se letos objeví s další novinkou,“ dodala Vašutová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x