Ve Zlíně začne rekonstrukce Gahurova prospektu za zhruba 14 milionů korun

ZLÍN – Okolo 14 milionů korun bude stát rekonstrukce Gahurova prospektu – předprostoru Kulturního a univerzitního centra. Začne v pondělí, práce potrvají maximálně 120 dnů, informoval server Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Investorem je radnice, která zpětně využije k profinancování větší částí nákladů evropské dotace. „Gahurův prospekt není pro potřeby veřejnosti ani zdaleka využitý, jak by mohl. Chceme to změnit. Na podzim už bude lidem daleko přívětivější,“ řekl primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN).

Nejzásadnější změnu přinese vytvoření systému chodníků ve spodní části Gahurova prospektu. Tím se propojí náměstí Práce se sídlem Filharmonie Bohuslava Martinů a rektorátem univerzity. Chodníky budou pod úrovní okolí a každý večer nasvícené. „Stanou se vhodným místem pro relaxaci a odpočinek, protože bude možné posadit se na jejich okraje. V celém prostoru bude k dispozici veřejně přístupná wi-fi síť,“ uvedl Dvořák.

„Vznikne také stalý přechod pro chodce před Kongresovým centrem a rektorátem Univerzity Tomáše Bati. Nahradí ten dosavadní, který byl pouze provizorním řešením,“ doplnil náměstek primátor Jiří Kadeřábek (M.O.R.).

Přestavba Gahurova prospektu je jedním ze tří projektů, který výrazným způsobem změní vzhled širšího centra Zlína. Dalšími jsou rekonstrukce podchodu propojujícího náměstí Práce s bývalým továrním areálem firem Baťa a Svit a revitalizace Parku Komenského.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x