Valašské Klobouky dají na povodně 100 tisíc korun

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Částkou 100 tisíc korun přispějí Valašské Klobouky na pomoc oblastem zasaženým červnovými záplavami. Peníze poslouží na odstraňování následků povodňové vlny v jihočeské obci Putim, informovala server Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Putim leží na pravém břehu řeky Blanice těsně před jejím soutokem s Otavou. Zastupitelstvo projednalo a schválilo podporu na zasedání během týdne. „Osud obcí těžce zkoušených letošními povodněmi nás vedl k tomu, že jsme začali uvažovat o způsobu, jak jim přispět k obnově a postupnému návrat do běžného života,“ uvedl starosta Valašských Klobouk Dalibor Maniš (Sdružení nezávislých kandidátů z Valašských Klobouk).

„Snažili jsme se zvolit některou z nejpostiženějších obcí v jižních Čechách. Vybrali jsme Putim, v níž byla zasažená podstatná část území,“ řekl Maniš.

Hladina vody v obci vystoupala na 425 centimetrů, což bylo o 123 centimetrů více než při povodni v roce 2009.

Stotisícová pomoc ale není prvním projevem solidarity, který do Putimi z Valašských Klobouk putuje. Ředitelé organizací zřizovaných městem se už více než před dvěma týdny dohodli, že do obce vypraví zásilku materiální pomoci. Obsahovala čistící a desinfekční prostředky, nářadí, kbelíky, rukavice a další pomůcky v celkové hodnotě 50 tisíc korun. Dopravu věcí přímo na místo zajistil Josef Liška a společnost Eurofire.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x