Ve Vsetíně bude kvůli opravě zavřená komunikace na Hanžlov

VSETÍN – Téměř na pět měsíců bude ve Vsetíně uzavřená cesta na Hanžlov, kterou čeká rekonstrukce. Začne v pondělí, stát bude 4,5 milionu korun, informovala server Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Opravy potrvají do 20 listopadu. „Po celou dobu bude cesta na Hanžlov pro veškerý provoz uzavřená. Občané budou muset vozidla odstavit v dolní části například v okolí základní školy,“ uvedl místostarosta Petr Kořenek (ČSSD).

Vjezd budou mít povolený pouze vedoucí stavby a nejakutnější případy. „Mezi ty bude patřit integrovaný záchranný systém. V případě potřeby se dostane po náhradní trase,“ podotkla Čadová.

Rekonstrukce se nejprve dotkne vodovodů, kanalizací a plynovodů. V polovině srpna pak nastane úprava vozovky, kam se vrátí žulové kostky. „Se společností Vodovody a kanalizace Vsetín jsme se dohodli na krátkodobých odstávkách vody a kanalizace. Naopak déle potrvá odstávka plynu. Obyvatelé s tím ale počítají,“ doplnila starostka Vsetína Iveta Táborská (ODS).

„Uzavírka bude klást velké nároky na občany. Zvolené řešení jsme ale připravovali s maximální pečlivostí, aby bylo to nejlepší,“ řekl Kořenek.

Podle starostky patří komunikace Hanžlov mezi prioritní opravy a investice města. „Je to léta neřešená záležitost. Nebylo na co čekat. Komunikace je v téměř havarijním stavu,“ zdůraznila Táborská.

Kvůli uzavírce nebudou Technické služby Vsetín svážet komunální odpad z popelnic a tříděný odpad. Od 1. července připraví pro lokalitu nové sběrné místo u základní školy Luh, kde budou kontejnery pro komunální a tříděný odpad.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x