Rychlé šípy uvidí jubilejní divák

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti odehrají v úterý rekordní 382. reprízu Rychlých šípů a zároveň by v tento den měl inscenaci vidět i jubilejní stotisící divák. Server Zlin.cz o tom informoval herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

„Nikdy by mě nenapadlo, že budu svědkem něčeho takového,“ konstatoval ředitel divadla Igor Stránský. Podle režiséra Rychlých šípů Roberta Bellana stojí za úspěchem především herci. „Hradišťští herci jsou výjimeční. Mají nadevšecko rádi svoje divadlo, splní režisérovi ty nejbláznivější přání, všechno dělají s nadsázkou a kulišáckým úsměvem a navíc milují diváky. Tohle je odlišuje od ostatních herců v ostatních divadlech. Díky tomu jsou tak oblíbení,“ prohlásil Bellan.

Mnozí diváci viděli Rychlé šípy už několikrát. Mezi podobné fanoušky Rychlých šípů patří i Bohdana Snopková. Komedii o Mirkovi Dušínovi a jeho kamarádech viděla už dvacetkrát. Brzy poté, co se informace objevila na divadelním facebooku, se k ní začali přidávat další.

Jubilejní stotisící divák dostane od herců speciální dárek. „Už je vyrobený, ale ještě jej nepředstavíme, aby to bylo překvapení,“ poznamenal představitel Mirka Dušína David Vacke. Dodal, že na představení už začínají přicházet diváci, kteří byli v době vzniku malými dětmi. Výjimečná repríza, při níž herci přivítají jubilejního diváka, se bude hrát pod širým nebem v Amfiku Bukovina, všechny vstupenky jsou už ale několik týdnů vyprodány.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x