Sběrný dvůr v Kloboukách zahajuje provoz

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách se v pondělí poprvé otevřou brány moderního sběrného dvora, který vznikl v areálu kotelny v ulici Luční. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Zvonková.

Lidé zde budou moci odevzdávat veškeré druhy odpadů z domácností a také se registrovat do bonusového programu Třídím. Výstavbu sběrného dvora umožnila dotace Státního fondu životního prostředí ve výši 2,1 milionu a dotace ze státního rozpočtu ve výši 126 tisíc korun. Celkové náklady činily 2,5 milionu korun.

„Otevření sběrného dvora významně zkvalitní odpadové hospodářství našeho města. Občané budou moci na jednom místě pohodlně a bezplatně odevzdávat jakékoli odpady, ať už půjde o objemný a nebezpečný odpad, bioodpad, papír, plast, sklo, textil, baterie nebo další druhy,“ řekl k projektu místostarosta Martin Janík. Služeb sběrného dvora mohou využívat všichni občané města a místních částí, není však určen pro odevzdávání odpadů vzniklých z podnikatelské činnosti.

Otevírací doba je stanovena tak, aby jí mohli využít lidé během pracovního týdne i o víkendu. V pondělí bude otevřeno od devíti do 12 hodin, v pátek od 12 do 17 hodin a v sobotu od devíti do 17 hodin. Výjimkou z běžného provozu ovšem bude hned první týden, kdy na 5. a 6. července připadají státní svátky. „Proto bude sběrný dvůr v tomto týdnu mimořádně otevřen od pondělí do čtvrtku v době od sedmi do 12 hodin. Od pátku 12. července bude otevřeno podle řádné provozní doby,“ dodala Zvonková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x