Muž vydávající se za vlkodlaka skončil na záchytce

ZLÍN - Velmi neobvyklým případem se v těchto dnech museli zabývat zlínští strážníci - na pomoc je přivolali lidé, kterým jeden muž tvrdil, že je vlkodlak a vybízel je k tomu, aby ho pobodali nožem. Server Zlin.cz o tom informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Nezvyklá situace se stala v nočních hodinách v ulici Kvítková v blízkosti tamějších diskoték. Strážníci se rozhodli údajného vlkodlaka toužícího po smrti zkontrolovat. Ukázalo se, že se jedná o jedenadvacetiletého muže z obce Želechovice nad Dřevnicí. Mladý muž zároveň i strážníky požádal, aby ho pobodali. „Muž nadýchal 2,2 promile alkoholu. Hlídka si ale nebyla jista, zda chování muže nesouvisí například s nějakou duševní nemocí, proto přivolala na místo i  zdravotnickou záchrannou službu,“ podotkl Janík.

Podle lékaře však šlo jen o projev silné opilosti. Mladíka pak popadl záchvat zuřivosti a pokusil se napadnout jednoho ze zasahujících záchranářů. K odvrácení nečekaného ataku museli strážníci použít donucovací prostředky a mladý muž skončil s pouty na rukou. „Jelikož ani nadále nedokázal kontrolovat své chování, následoval převoz k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x