Jízda bez papírů a pod vlivem alkoholu může dívku stát až 50 tisíc korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až padesátitisícikorunová pokuta hrozí devatenáctileté dívce z Uherského Hradiště, která řídila auto bez řidičského průkazu a ještě pod vlivem alkoholu. Jak server Zlin.cz informovala policejní mluvčí Milena Šabatová, policisté ji zastavili hned třikrát za sebou.

Poprvé se policisté s dívkou setkali v ulici Zelený trh v Uherském Hradišti. Řidičský průkaz hlídce nepředložila, protože žádný nevlastní a dechová zkouška vyšla pozitivní. Měla 0,24 promile alkoholu v dechu. K pití alkoholu před jízdou se slečna přiznala. Další jízdu autem jí policisté zakázali.

„Na zákaz ale velmi rychle zapomněla. Další den ji policisté zastavili v ulici Sokolovská. Opět plné auto kamarádů, ale to už byla slečna plně střízlivá. Už podruhé si od policistů vyslechla, že nesmí řídit auto. Ale slečna zřejmě této větě nerozuměla, což se potvrdilo o několik hodin později v ulici U Cihelny. Tam ji policisté zastavili potřetí. Slečna se dopustila dvou přestupků – řízení pod vlivem návykové látky a řízení bez řidičského průkazu, za což ji čeká pokuta až do výše 50 tisíc korun,“ dodala Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x