32. Valašská rally: bezpečnost především

Bezpečnost především, důrazněji napsáno přede vším. Takový je pohled pořadatelů v pořadí už 32. ročníku Valašské rally, která startuje ve sváteční den, 5. července v okolí Valašského Meziříčí.

Závod, snad dočasně, vypadl ze seriálu mistrovství republiky, jde přitom o soutěž, která má díky zajímavě situovaným rychlostním zkouškám snad nejatraktivnější divácká místa u nás. Jarní termín se změnil v letní, organizátoři i jezdci tentokrát více než kdy jindy apelují na diváky, aby dbali zásad bezpečnosti.

Miroslav Hošák, ředitel soutěže: „Vydali jsme dokonce desatero bezpečnostních pravidel pro diváky, žádáme je o maximální součinnost s organizátory, výběr bezpečných míst, rozumné zacházení s alkoholem i vstřícné jednání s pořadateli.“

Se startovním číslem 1 vyjede na trať Miroslav Barvík. Ten mluví i za dalších 64 posádek. „Demokracie je krásná věc, ale když si stoupnu tam, kde mi hrozí nebezpečí ohrožení života, je to postavené na hlavu. I my jezdci dbáme na bezpečnost, nikdo ale nemůže vyloučit třeba technickou závadu, myslím, že je na čase, aby se prostě maximálně dbalo na to, že hlavní slovo má pořadatel, a to vychází z divácké ukázněnosti.“

Letošní Valašská rally se mimo jiné jede jako součást Českého poháru, obsahuje šest rychlostních zkoušek na třech úsecích o celkové délce sedmdesáti kilometrů, zpestřením startovního pole bude třeba hokejista Floridy Panthers a mistr světa z roku 2001 Filip Kuba s Hondou Civic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x