Do Otrokovic se sjedou nejlepší světoví střelci z kuší

OTROKOVICE - V Otrokovicích se od pátku do neděle uskuteční další ročník světového poháru ve střelbě z polní kuše, který je zároveň Mistrovstvím České republiky. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Krupková.

Pořádající oddíl polní kuše TJ Jiskra Otrokovice počítá s bohatou účastí závodníků z Belgie, Chorvatska, Švédska, Maďarska, Neměcka, Švýcarska, Ruska a z České republiky. Do řady podél tribuny si na střeleckou čáru stoupne přibližně 65 střelců.

Zatímco v pátek odpoledne se závodníci budou věnovat řízenému tréninku, v sobotu a v neděli budou na terče mířit naostro. Přesto, že jsou střelci rozděleni do různých kategorií, střílí všichni stejný počet šípů na stejné vzdálenosti, a to 30 šípů na 65 metrů, 50 metrů a na 35 metrů, shodně první i druhý den poháru. Maximální počet bodů za jeden den je tedy 900, maximální možný nástřel za celý závod je 1 800 bodů. Přesnost poměří závodníci rozdělení do kategorií na muže a ženy, seniory (od 51 let), juniory (do 18 let), kadety (18 – 21 let) a týmy.

Podstatná většina střelců z účastnických zemí má s otrokovickým stadionem zkušenosti z předchozích let. „Všichni se sem velmi rádi vrací, protože závod je vždy precizně připravený, stadion nabízí kvalitní zázemí, a díky ochozům je z něj i poměrně klidná střelnice. V roli favorita je sice tým Chorvatska, protože tento sport je v jejich zemi poměrně hodně dotovaný, ale i čeští střelci hodlají zabojovat o medaile. Reálnou šanci na ně dosáhnout mají především v kategorii ženy a senioři,“ přiblížil ředitel závodu Zdeněk Janda.

Bohemia Cup i Mistrovství ČR je pro všechny střelce generálkou na blížící se Mistrovství Evropy. To se bude konat první týden v září v rakouském Innsbrucku, kam se rozhodně vypraví i česká reprezentace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x