Policisty na Vsetínsku čeká náročný víkend

VSETÍN - Policisté na Vsetínsku budou během nadcházejícího víkendu v pohotovosti, na Rožnovsku a Valašskomeziříčsku se totiž koná řada kulturních a sportovních akcí, na kterých se očekává velká koncentrace lidí. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Jednou z nejvýznamnějších akcí, jež se v průběhu nadcházejících dnů uskuteční, jsou oslavy 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Jako každoročně se uskuteční na hřebenu Radhoště Cyrilometodějská pouť, na které se letos očekává velký počet návštěvníků. „Proto posílíme výkon služby policistů tak, abychom zajistili nejenom veřejný pořádek, ale rovněž bezpečnost a plynulost silničního provozu. V předešlých letech se stalo, že se na Pustevnách někdo z návštěvníků ztratil a policisté ho pak museli hledat,“ konstatovala Javorková. Policisté upozorňují návštěvníky, aby si především své děti důsledně hlídali.

Další akce, která potrvá od pátku do neděle v Rožnově pod Radhoštěm, jsou Rožnovské slavnosti. „Na tuto akci jsme zajistili mimo jiné i jízdní policii. Na Rožnovsku se dále chystá Zašovská pouť a rovněž koncert zpěváka Jaromíra Nohavici ve Viganticích, který se podle našich informací chystají navštívit tisíce lidí. Mimo to se v pátek pojede na Vsetínsku a Valašskomeziříčsku Valašská rally, která patří k nejnavštěvovanějším motoristickým závodům ve Zlínském kraji,“ dodala Javorková.

V terénu se tak objeví více policistů než obvykle. „Hodláme se zaměřit na ochranu lidí, majetku a veřejného pořádku. Rovněž budeme řídit a usměrňovat silniční provoz a provádět kontroly řidičů mimo jiné se zaměřením na požití alkoholu či jiných návykových látek,“ dodala Javorková s tím, že bezpečnostního opatření se zúčastní desítky policistů z obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, psovodi, cizinecká policie a jízdní policie. Do akce se zapojí i strážníci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x