Nový výtah v poliklinice už funguje

OTROKOVICE - V Městské poliklinice v Otrokovicích už začal fungovat nový výtah, který pomáhá imobilním dostat se do patra objektu nad lékárnou, kde je zřízeno pracoviště Úřadu práce. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Krupková.

Investice ve výši 1,4 milionu korun ¨však usnadní přístup nejen imobilním osobám, ale i lidem se sníženou schopností pohybu.

Do druhého patra byl do současné doby přístup především po schodech. Pouze částečně umožňoval přepravu lidí starší nákladní výtah, který v minulosti sloužíval pro přepravu materiálu. Jeho konstrukce však nedovolovala přepravu občanů na větších invalidních vozících a užívání bylo navíc možné pouze s obsluhou. „Vzhledem k tomu, že pracoviště Úřadu práce, oddělení sociálních dávek a podpory navštěvují ve velkém množství lidé s omezenou schopností pohybu a starší občané, bylo nutné přistoupit k rekonstrukci. Některým z nich totiž schody do druhého podlaží činí velké problémy, a často jsou dokonce nepřekonatelnou překážkou,“ vysvětlil ředitel Městské polikliniky Otrokovice Jiří Ondráš.  

Rekonstrukce, díky které výtah disponuje novými moderními prvky včetně plně automatických dveří, zajistí větší pohodlí návštěvníkům polikliniky. „Starý nákladní výtah byl v provozu od roku 1988 a od té doby nebyl rekonstruován. Celkové náklady na investici do nového byly ve výši 1,4 milionu korun s tím, že financování jsme řešili úvěrem. I přesto, že mezi některými lidmi vzbuzovala tato investiční akce diskuze nad její potřebností, jsem rád, že je dokončila a nový výtah může sloužit těm, kteří to potřebují. Ať už jde o osoby s omezenou schopností pohybu, lidi na invalidním vozíku, starší spoluobčany města či rodiče s kočárky,“ dodal Ondráš.

Vstup do objektu a přístup k výtahu je vedle nákladní rampy lékárny ze strany od parku před poliklinikou. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x