Opilý chlapec se pokusil policistům utéct

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na silně opilého čtrnáctiletého chlapce narazili policisté na jednom sídlišti v Uherském Hradišti. Když s mladíkem začali mluvit, začal před policisty utíkat, serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisté na hocha narazili kolem půl druhé ráno, šel po sídlišti a vedl vedle sebe kolo. „Hlídka chtěla ověřit, jestli je kolo jeho. Hned při prvním kontaktu se však ukázalo, že chlapec je dosti opilý. Na výzvu policistů nebyl schopný prokázat svou totožnost. Při zjišťování a ověřování uvedených údajů se mladík najednou pokusil o útěk. Policista jej po pár metrech dostihl a za použití hmatů a chvatů zajistil. Hlídka jej pak předvedla na policejní oddělení k prokázání totožnosti,“ doplnil Mergental.

Na služebně policisté zjistili, že se jedná o čtrnáctiletého chlapce z obce na Buchlovicku. Občanský průkaz tedy ani vlastnit nemohl. Proč se pokusil policistům utéct, mladík nevysvětlil. Kolo však bylo jeho. Policisté mu v dechu naměřili dvě promile alkoholu. „Když se jej pak ptali na to, kde se opil, nebyl schopen kloudné odpovědi. Policisté zavolali jeho matce, která si jej v noci převzala i s jízdním kolem. Policisté vyrozuměli pracovnice sociálně právního odboru, které budou tuto situaci řešit jak s mladíkem, tak s jeho matkou. V dalších dnech se budou policisté snažit zjistit, za jakých okolností se chlapec opil, kdo mu alkohol, poskytl a tím se dopustil přestupku, za který zákon ukládá pokutu až tři tisíce korun,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x