Velehradská pouť uzavře silnice

VELEHRAD - Řidiči mířící na Velehrad musejí v pátek počítat s řadou dopravních omezení, konají se tu totiž tradiční Dny lidí dobré vůle a policisté očekávají nápor desetitisíců lidí. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Jana Macalíková.

Obvykle na velehradskou pouť zamíří kolem 25 tisíc návštěvníků, vzhledem k letošnímu 1 150. výročí příchodu věrozvěstů na Moravu však očekávají organizátoři návštěvnost až dvojnásobnou. Silnice na Velehrad jsou uzavřené, mimořádná opatření potrvají v pátek od šesti ráno do 17 hodin. Do Velehradu se bez problémů dostanou jen autobusy a vozidla integrovaného záchranného systému..

Zaparkovat budou moci návštěvníci již tradičně podél silnice I/55 v Tovární ulici ve Starém Městě, v Tupesích na hřišti, ve Východní ulici ve Starém Městě a na silnici I/50 ze Starého Města na Zlechov.

Na pořádek a bezpečí lidí dohlédnou policisté. Ti také u příležitosti této mimořádné akce zřídili dvě speciální telefonní linky – na čísle 601 569 036 se lidé dozvědí informace o dopravě, na čísle 725 292 440 mohou oznámit jiné komplikace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x