Lávka v Rožnově bude uzavřena

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Lávka pro pěší, která vede přes Rožnovskou Bečvu od Společenského domu k silnici I/35 a Městské knihovně Rožnov, bude nejpozději od poloviny července z důvodu rekonstrukce uzavřena. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Rožnované budou muset využít dalších mostů u světelných křižovatek nebo lávky pro pěší u Valašského muzea v přírodě.

„Příští týden podepíšeme s dodavatelem stavby smlouvu a následně do pěti pracovních dnů by měla samotná rekonstrukce začít. S uzavřením lávky tak počítáme přibližně od 15. července,“ upřesnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

V rámci opravy lávky bude odstraněn stávající povrch, který tvoří litý asfalt, a také další konstrukční vrstvy. „Následně bude provedena hydroizolace, položení geotextilie a nových konstrukčích vrstev s tím, že pochůzí část lávky bude ze zámkové dlažby. Náklady na rekonstrukci jsou rozpočtovány na 240 tisíc korun,“ doplnila starostka Blinková s tím, že prázdninové měsíce byly na rekonstrukci lávky vybrány záměrně.

„Sice bude v plném proudu letní turistická sezona, na druhou stranu je ale mimo prázdniny lávka velmi využívána dětmi, které chodí do knihovny nebo do ZŠ Pod Skalkou či do Základní umělecké školy Rožnov. Myslím si, že prázdninové měsíce jsou tak pro potřebnou opravu vhodnější. Věřím také, že termín ukončení rekonstrukce, který je ve smlouvě stanoven na konec srpna, bude nakonec kratší,“ uzavřela Blinková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x