Obyvatelé Vsetína označili desítku největších problémů města

VSETÍN - Ve Vsetíně skončilo hlasování, prostřednictvím kterého obyvatelé města mohli rozhodovat o desítce největších problémů Vsetína. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Jana Čadová.

Deset největších problémů města Vsetína bylo zformulováno na akci S námi pro vás za jeden provaz, kterou pravidelně organizuje radnice ve spolupráci s Národní sítí zdravých měst. Celkem se  hledání největších problémů města zúčastnilo 520 občanů.

„Děkuji všem občanům, kteří se zapojili do ankety k hledání deseti největších problémů města – TOP 10. Názor 520 občanů nám dává objektivnější náhled na definované problémy z veřejného projednávání. Svým hlasováním a také podněty občané potvrdili, že je zejména zajímá stav nádraží, cyklodoprava, stav sportovišť, ale i podpora neziskových organizací a vzdělávání dětí s postižením. Jde o strategické záležitosti, jejichž řešením  se město zabývá a rozsah opatření bude diskutován při tvorbě rozpočtu na příští rok,“  uvedla Květoslava Othová, I. místostarostka města.

První místo z fóra obhájil i v anketě problém vzhledu, špíny a bariérovosti autobusového a vlakového nádraží. Výrazně v anketě poskočil až na druhé místo problém rekonstrukce tribun fotbalového stadionu na Tyršově ulici za účelem veřejného využití, nejen pro sportovní účely. Na třetí místo se v anketě i celkem vyhoupl problém udržení všech školních jídelen uvedením jejich provozů do souladu s hygienickými předpisy. Lidé by také rádi iniciovali vzdělávání dětí s postižením do pěti let věku s podporou školních psychologů, udržení a rozvoj sociálních služeb ve městě a nedořešená cyklistická infrastruktura ve městě, která se opakuje mezi 10 největšími problémy každý rok. Oproti fóru také výrazně občané v anketě označili jako problém absenci stálé tržnice na ovoce a zeleninu. Do desítky se dostala také oprava sportovní haly na Lapači, revize systémů rozdělování dotací na sport a organizace jedenkrát ročně velkého filmového festivalu pro mládež.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x