V Otrokovicích začali s přípravou strategického plánu rozvoje

OTROKOVICE - První informační schůzku mají za sebou členové řídící skupiny a členové tematických pracovních skupin, které se budou podílet na zpracování integrovaného strategického rozvojového plánu města Otrokovice. serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Krupková.

Klíčový dokument, který bude definovat oblasti a aktivity pro rozvoj města do roku 2023, je pořizován na základě rozhodnutí samosprávy města.

Odborným garantem, který městu pomůže s vypracováním strategického plánu rozvoje, je společnost Grantika České spořitelny, která byla zvolena na základě výsledku zadávacího řízení. Zástupce této společnosti představil členům pracovních skupin organizační zajištění a proces tvorby strategie.

Během následujících třech měsíců bude probíhat přípravná a analytická část, pak bude následovat návrhová část, projednání a finalizace. Pracovní skupiny se budou zabývat oblastmi: kvalita života obyvatel (kultura, školství, volný čas, cestovní ruch), ekonomický rozvoj (zaměstnanost, sociální péče, bydlení, zdravotnictví, životní prostředí), doprava a technická infrastruktura, efektivní veřejná správa.

Integrovaný strategický rozvojový plán je velmi důležitým, pro město klíčovým dokumentem. „Věřím, že dokument bude účinným nástrojem pro optimalizaci rozvoje města s vyváženou podporou podnikání, zaměstnanosti a zvyšování kvality života občanů. Je před námi další plánovací období EU na roky 2014 – 2020 a absence strategického dokumentu, definujícího priority rozvoje města, by byla handicapem při posuzování žádostí o finanční podporu našich projektů,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x