Za srážku s vlakem hrozí řidiči až pětileté vězení

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Z obecného ohrožení z nedbalosti obvinili policisté osmadvacetiletého řidiče nákladního auta, který uplynulý čtvrtek vjel v Rožnově pod Radhoštěm pod kola osobního vlaku. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Nehoda na železničním přejezdu v Zuberské ulici si vyžádala tři lehká zranění a škoda se vyšplhala na 4,5 milionu korun.

Osmadvacetiletý řidič (cizinec) jel s nákladním automobilem s návěsem od silnice I/35 a i přesto, že byla v činnosti dvě červená střídavě přerušovaná světla doplněná o zvukové výstražné znamení, vjel na železniční přejezd bezprostředně před přijíždějící motorový osobní vlak, který jel od Valašského Meziříčí. Vlak čelně narazil do boku jízdní soupravy v místě za kabinou. Při nehodě se lehce zranil řidič nákladní soupravy, který byl na místě ošetřen záchranáři. „Dále se lehce zranila čtyřletá holčička cestující společně s dalšími asi 25 lidmi ve vlaku. Dívenka má po nehodě naražený loket. Dechová zkouška u osmapadesátiletého strojvedoucího i u řidiče nákladního vozidla byla negativní,“ upřesnila Javorková.

Na vlaku vznikla předběžně škoda ve výši jeden milion korun, na zabezpečovacím zařízení byla škoda vyčíslena na půl milionu korun a na nákladní soupravě na tři miliony korun. „Prostřednictví tlumočníka jsme se od řidiče dozvěděli, že jel podle navigace, která hlásila, že je v cíli a proto se díval před sebe, zda neuvidí název firmy, kde měl vyzvednout nějaký materiál. Vůbec si údajně nevšiml červených světel a neuvědomil si, že je na železničním přejezdu. Kriminalisté řidiče obvinili z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, za který trestní zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody,“ doplnila Javorková.

Více o této nehodě včetně fotogalerie a mapy naleznete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x