Senior okradl ženu o kabelku, ta ho ale nakonec doběhla

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Opilý senior (78) okradl v Uherském Hradišti mladou ženu o kabelku, ta ho ale doběhla jednou sama, jednou i s ochrankou a všechny věci nakonec získala zpět. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Žena uklízela stánek na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti a kabelku si odložila na stolek ve stánku. Když se za okamžik otočila, kabelka tam už ale nebyla. Rozběhla se po náměstí a začala hledat kabelku. Nikde ji u nikoho neviděla, ale když se ptala lidí, tak jí jeden všímavý člověk řekl, že viděl staršího muže v maskáčích s dámskou kabelkou v ruce a že směřoval ke knihovně.

Okradená se rozběhla tím směrem a muže v maskáčích opravdu našla. V rukou držel její kabelku, kterou mu vytrhla. Zloděj odešel pryč a žena zkontrolovala obsah. Chyběla v ní ovšem peněženka. „To už vytočila linku 158 a krádež oznámila policistům. Do pár minut byli policisté u ní. Ženě se zatím podařilo znovu po pár desítkách metrů doběhnout zloděje a spolu s pracovníkem ochranky jej zadržet. Policisté u něj našli peněženku se všemi penězi,“ dodal Mergental s tím, že kabelka i s obsahem měla hodnotu okolo 6 500 korun.

 Policisté nakonec opilého osmasedmdesátiletého muže zadrželi a eskortovali na policejní oddělení, kde s ním začali řešit podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu ze zákona hrozí až dvouleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x