Kvůli Masters Of Rock jsou policisté v pohotovosti

VIZOVICE - Známý rockový festival Masters Of Rock startuje ve Vizovicích sice až ve čtvrtek, už od středečního rána ale začalo bezpečnostní opatření policistů. Server Zlin.cz o tom informovala krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Každoročně se na festival do Vizovic sjedou více než dvě desítky tisíc lidí a počet obyvatel Vizovic se tak na prodloužený víkend několikanásobně zvedne. „Rockový festival s sebou pochopitelně přináší určitá bezpečnostní rizika, která se Policie ČR ve spolupráci s pořadatelem pokusí snížit na minimum. Bezpečnostní opatření, v průběhu kterého se do služby dostaví několik desítek policistů navíc na každou směnu, skončí v pondělí 15. července,“ upřesnila Macalíková.

Vizovice a okolí budou střežit policisté z řad pořádkové policie, pohotovostního a eskortního oddělení, dopravního inspektorátu, obvodních oddělení, cizinecká policie, kriminální policie i kynologové a jízdní oddíl. V noci budou mít policejní hlídky k dispozici termovize, které se už v minulosti osvědčily při odhalování zlodějů.

Masters Of Rock ovlivní i dopravu. Pro řidiče pořadatelé vyčlenili tradiční parkovací místa. Například budou zjednosměrněny komunikace ze Zádveřic na Vizovice a z Těchlova na Slušovice. Stejně jako v minulých letech ani letos nebude možné nechávat vozy odstavené na hlavní trase ze Zlína do Vizovic – podél silnice 1/49. Nerespektování tohoto zákazu může pro majitele aut znamenat nemalou pokutu. Všichni řidiči, kteří budou Vizovicemi projíždět, musejí dávat dobrý pozor na chodce, kterých se zde po silnici vždy pohybují desítky, navíc mohou být pod vlivem alkoholu.

„Předem oznamujeme, že řidiče čeká bezpočet kontrol. Věříme, že s tím návštěvníci festivalu, kteří přijedou osobními vozy, počítají. Jedná se o preventivní dohled, kterým chceme předejít případným tragédiím pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Naše hlídky budou namátkově dělat dechové zkoušky. Loni jsme zkontrolovali stovky řidičů, pod vlivem alkoholu bylo 17 z nich a dalších šest jelo pod vlivem drogy. O rok dříve jsme zadrželi pouze čtyři opilce za volantem,“ dodala Macalíková.

Před jízdou si řidiči budou moci přijít sami zkontrolovat, jestli jsou střízliví. K dispozici jim budou policisté na obvodním oddělení ve Vizovicích. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x