Tři roky odebíral muž plyn a neplatil

UHERSKÝ OSTROH - Až pětileté vězení hrozí muži (54) z Uherského Ostrohu, který tři roky odebíral plyn, ale neplatil. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na jaře 2009 sjednal muž smlouvu se společností dodávající zemní plyn a ve svém domě v Uherském Ostrohu jím začal topit a ohřívat vodu. Byl ve špatné finanční situaci s řadou dluhů, a tak v tomto roce nezaplatil ani jednu zálohu. Po urgencích ze strany dodavatele zaplatil v roce 2010 dvě měsíční splátky a pak už ani jednu až do současné doby.

Dodavatel s ním ukončil smlouvu a vyzval jej k umožnění odpojení přívodu plynu a odebrání plynoměru, který měl uvnitř svého domu. „Zadlužený zákazník to ovšem tvrdohlavě odmítal a stále odebíral plyn. Dodavatelské společnosti nezbylo nic jiného, než se obrátit na policii. Uherskoostrožští policisté nakonec s dodavatelem spolupracovali na demontáži plynoměru v domě,“ podotkl Mergental.

Pracovníci dodavatelské společnosti zjistili, že muž za tři roky odčerpal plyn v celkové hodnotě 198 tisíc korun. Podle policistů jde o názorný příklad, kdy neplacení za energie může přerůst z dluhu až k trestnému činu krádeže.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x