Policie varuje účastníky Masters Of Rock před zloději

VIZOVICE - Už druhý den jsou policisté v pohotovosti kvůli vizovickému festivalu Masters Of Rock, který startuje ve čtvrtek. Varují účastníky zejména před zloději, serveru Zlin.cz to uvedla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Anonymita davu a snadno dostupné kapsy či stany – to jsou podle policistů faktory, které zvyšují riziko trestných činů, zejména krádeží. „Návštěvníci festivalu by si neměli nechávat ve stanech věci, o které nechtějí přijít. Mezi nejčastěji odcizené předměty patří elektronika, mobily a samozřejmě hotovost. V roce 2010 zloději způsobili největší škodu jedné prodavačce, která si do karavanu vzala tržbu 150 tisíc korun za prodej piva. Přestože v karavanu spalo několik lidí, zloději z něj vzali všechny peníze, notebook i mobil,“ upozornila Macalíková.

Zloději kradou i v noci, mnohdy zneužívají opilosti účastníků. „Setkali jsme se s tím, že se pachatelé odvážili do stanů přesto, že tam jejich majitelé spali. Také se v minulosti stalo, že zloději rozřezali a vybrali kapsy lidí spících na lavičkách či v trávě,“ doplnila policejní mluvčí.

Jedním z nejtragičtějších okamžiků Masters of Rock v posledních letech byla nehoda, která se stala hned první den festivalu v roce 2009. Osobní vlak, který projíždí v těsné blízkosti areálu, srazil čtyřicetiletou ženu a amputoval jí nohu. „V roce 2010 jsme vyšetřovali požár čtyř aut v autoservisu ve Zlíně – Příluku. Vozy patřily jedné z taxislužeb, která měla zajišťovat dopravu právě ve Vizovicích. Naopak ročník 2011 patřil mezi nejklidnější. Hledali jsme pachatele několika drobných krádeží, přestupků proti občanskému soužití, veřejnému pořádku, několik pochybení v dopravě a řadu ztrát a nálezů,“ uzavřela Macalíková.

V roce 2012 se hned první den policisté starali o tříletou holčičku, kterou lidé v nočních hodinách našli úplně bez dozoru u stánku s alkoholem. Naštěstí se rodiče podařilo v krátké době dohledat. Loňský ročník také zasáhla smrt šestadvacetiletého muže, který zemřel pravděpodobně na selhání srdce pár hodin poté, co se dozvěděl o tragické smrti svého o rok staršího bratra. 

 
 
 
 

Sponzorem článku je společnost Karavany Praha, která nabízí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x