Malenovický hrad se otevře i v noci

ZLÍN - Také letos připravují na zlínském hradu Malenovice oblíbené Noční prohlídky. První se uskuteční v sobotu od 21 do 23 hodin, server Zlin.cz o tom informovala Barbora Janečková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

„Už jen procházet hradem po setmění je velký zážitek, ale připravili jsme i další bohatý doprovodný program,“ uvedla Hana Čubanová z Muzea jihovýchodní Moravy. Příchozí se mohou těšit na rozmanité zážitky. „O středověkou atmosféru se postarají ohňoví kejklíři ze skupiny Ardor Viridis, kteří pobaví jak návštěvníky čekající na prostranství před hradem, tak i na nádvoří, kde se budou střídat s orientálními tanečnicemi Belly Delly za zvukového podkresu bubnů skupiny MoNimba. Chybět nebudou ani šermíři skupiny Berendal nebo obrázky ze života šlechty,“ doplnil kastelán hradu Luděk Bubeník s tím, že v noci obývají hrad i postavy, které přicházejí s tmou samy, nikým nepozvány. Navíc se návštěvníci mohou podle libosti bez průvodce toulat celým hradem a vychutnávat si jeho potemnělou krásu. Přístupná bude i nová expozice Zvířata na Zemi a člověk.

„Objednali jsme krásné počasí a také nezdražujeme oproti minulým letům vstupné – dospělí zaplatí 60 korun a děti od šesti do 15 let pak 30 korun. „Rozhodnutí, zda s sebou vzít na Noční prohlídku děti mladší šesti let, ponecháváme na rodičích – my to příliš nedoporučujeme,“ dodala Čubanová . Pro hladové návštěvníky bude připraven i stánek s klobáskami, bramboráky, vařenou kukuřicí, pivem i limonádou před hradní hájenkou i nápojové automaty v pokladně hradu. Druhá Noční prohlídka hradu Malenovice je plánována 17. srpna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x