Zloděje dopadli policisté během několika minut

JABLŮNKA - Zloděj se v Jablůnce vloupal do auta, policie ho ale během několika minut dopadla. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Okradeným se stal muž (57) ze Vsetína. Když projížděl obcí Jablůnka, na pár minut zastavil na odstavné ploše poblíž hlavního tahu a od vozidla, které řádně uzamkl, na chvíli odešel. Když se vracel, uslyšel ránu a pak zahlédl, jak od jeho auta rychlým krokem odchází muž a nasedá na místo spolujezdce do šedomodré Škody Fabie. Pak zjistil, že má na autě rozbité sklo a ze sedadla zmizel jeho batoh. Muž ihned vytočil linku 158 a policistům auto ujíždějící na Vsetín popsal.

Na silnici I/57 vyrazili policisté i psovodi. Netrvalo dlouho a psovodi podezřelé vozidlo kousek za Vsetínem ve směru na Valašské Meziříčí zastavili. Osádku tvořili tři muži ve věku 27, 32 a 37 let z Ostravy. „Ukradený batoh jsme u nich v autě sice nenašli, ale i přesto jsme je pro podezření ze spáchání trestného činu zadrželi. Během výslechů se jeden z mužů (27 let) k vloupání do auta přiznal, tomu jsme sdělili podezření z trestného činu krádež vloupáním. Zbylí jeho dva kamarádi shodně tvrdí, že o vloupání do auta nevěděli. Prý jim kamarád řekl, že batoh našel. Ukradený batoh zloděj prohledal, a když zjistil, že tam jsou pouze léky a zdravotní dokumentace, tak ho vyhodil z auta ven,“ doplnila Javorková.

Muži z Ostravy policisté sdělili podezření z krádeže s trestní sazbou do dvou let. Majiteli způsobil zloděj škodu odcizením za 450 korun a rozbitím skla na autě škodu za 1 500 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x