Na Vsetínsku začíná Týden turistiky

VSETÍN - Na Vsetínsku startuje v sobotu 23. ročník Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Týden turistiky potrvá do 20. července a konat se bude v širokém okolí Vsetína. „Jednou vyjedeme i na Slovensko. Z nabízených denních programů si lidé mohou vybrat dle libosti jeden nebo dva dny, popřípadě celý týden. Podmínkou je, přijít se den před pořádáním výšlapu zaregistrovat do štábu akce, kde za symbolický obnos získají účastníci mapku a pokyny na cestu. Organizační štáb týdne turistiky bude na Městském úřadě Vsetín, v prvním patře v bývalé výstavní síni. Fungovat bude denně od sedmi do 19 hodin,“ upřesnila Čadová.

 Slavnostní zahájení akce bude v sobotu 13. července v 19 hodin v domě kultury. Vystoupí i folklorní soubor Vsacan.

„Absolvovat týden turistiky na Valašsku je možností, jak strávit čas se svou rodinou, dětmi nebo přáteli, udělat něco pro své zdraví a načerpat sílu. Proto bych si moc přál, aby co nejvíce občanů našeho města využilo tuto příležitost k relaxaci a odpočinku,“ konstatoval místostarosta Vsetína Stanislav Pavelec.

 V neděli 14. července bude na programu výšlap Hostýnské vrchy – Hostýn – Bludný – Končiny. V pondělí se půjde trasa Vizovické vrchy – Vařákovy paseky – Ploština, v úterý Bílé Karpaty – Lednice – Lednické Rovné – Pruské (Slovensko), ve středu Moravskoslezské Beskydy – Rožnovsko z Pusteven, ve čtvrtek Javorníky – Makyta – Butorky – Filka, v pátek Vsetínské vrchy – Lysný – Ochmelov – Hovězí a v sobotu městské trasy IVV – po stopách Puzskailera.

Pro cykloturisty jsou připraveny trasy po Cyklostezce Bečva: Rožnov pod Radhoštěm – Valašské Meziříčí – Vsetín – Velké Karlovice v délkách 10, 20 a 30 kilometrů. Registrační poplatek je 45 korun za každou trasu. Odměnou bude lidem pamětní list, medaile MTTV, razítka IVV do záznamníků, na požádání pak příležitostná razítka do vandrbuchů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x