Slovácko: konec malých cílů

Slovácko si v novém ročníku Gambrinus ligy troufá. Je konec malých cílů. "Je to tak, vedení klubu vyhlásilo jasně, že musíme hrát a umístit se v první polovině tabulky. Nebude to lehké, ale popereme se o to," říkal na dnešní tiskové konferenci před začátkem soutěže trenér Svatopluk Habanec.

Ještě jedna věc a hodně stěžejní je nová. Herní koncepce. Projev na hřišti. „Je to tak, přikyvuje trenér, který na jaře dovedl celek z Uherského Hradšitě na deváté místo. Prostě a jednoduše, víc kombinace, víc pro oči diváka, konec někdy bezhlavého nakopávání na Libora Doška na špici.

Slovácko čeká na úvod zápas v Teplicích, kde naposledy jasně vyhrálo, pak přijede na nově zrenovovaný trávník Městského stadionu Miroslava Valenty seniora Jihlava.

Nechci dělat žádné prognózy, budeme hrát zápas od zápasu, což zní jako klišé, ale prostě je to tak,“ dodává zkušený kouč, který načíná na Slovácku druhou sezónu, během úvodu té předešlé vystřídal Miroslava Soukupa.

Radost mu mírně kalí vážné zranění, přetržený křížový vaz, mladého záložníka Hlůpika

Slovácko samozřejmě posilovalo i pouštělo hráče na hostování, nejvýraznější novou tváří by měl být třicetiletý Tomáš Rada, jemuž připadne role defenzivního štítu. Dobrou zprávou je i fakt, že drobné šrámy vyléčil kapitán týmu Jan Trousil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x