Záznam ze zasedání valašskomeziříčských zastupitelů bude nově na webu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Obyvatelé Valašského Meziříčí budou moci získat informace ze zasedání zastupitelstva, i když se ho nezúčastní. Zvukové záznamy se totiž začnou nově objevovat na městském webu, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

O umístění zvukového záznamu na web rozhodli radní na svém mimořádném zasedání. Vedení města navrhlo zveřejňovat záznamy z jednání zastupitelů v rámci posílení transparentnosti. „Naši prioritou je maximální otevřenost a informovanost občanů města,“ vysvětlil tajemník městského úřadu Josef Matocha.

Aby nedošlo k možnému střetu se zákonem o ochraně osobních údajů, bude se zveřejňování zvukových záznamů řídit určitými podmínkami. „Ochrana osobních údajů bude řešena dotazem ze strany předsedajícího na jednotlivé diskutující z řad občanů, zdali souhlasí se zveřejněním nahrávky včetně svého jména a adresy. Pokud nikoli, takovou nahrávku samozřejmě nezveřejníme. U diskutujících zastupitelů a úředníků jde o jejich úřední činnost a ochrana osobních údajů se na ně nevztahuje,“ upřesnil Matocha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x