Policejní kontroly na Baťově kanále žádný problém neodhalily

OTROKOVICE, NAPAJEDLA - Otrokovičtí a napajedelští policisté se vydali zkontrolovat lodě na Baťově kanále. Žádné nedostatky policisté nezjistili, serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policisté se na řeku Moravu vydali na člunech a kontrolovali dodržování pravidel plavebního provozu. Spolu se sedmi policisty z obvodních oddělení v Otrokovicích a Napajedlech se opatření zúčastnili i referenti Státní plavební správy Přerov.

Během akce jsme zkontrolovali 15 plujících lodí a šest lodí kotvících u břehu. Kontrola byla zaměřena nejen na samotné lodě, na povinnou výbavu, evidenci a technickou způsobilost plavidel, ale také na osoby způsobilé vést plavidlo. „U těch policisté zjišťovali, jestli nejsou pod vlivem alkoholu a zda vůbec mají oprávnění loď vést. Kromě toho dohlíželi nad zákazem jízdy na vodních skútrech či nad oprávněním přítomných rybářů chytat v daném úseku ryby. Všechny kontroly však proběhly bez jakýchkoliv závad, což ale samozřejmě neznamená, že se nebudou opakovat,“ dodal Jaroš

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x