Teplárna podpoří Napajedla i Otrokovice

OTROKOVICE - Teplárna Otrokovice podepsala s městem Otrokovice a Napajedla dohodu o spolupráci. Serveru Zlin.cz to za podnik uvedla Jana Burešová.

Otrokovická společnost se rozhodla podpořit projekty okolních měst částkou 1,5 milionu korun. Peníze půjdou především do zdravotnictví, sociální oblasti, kultury, sportu a volnočasových aktivit dětí a mládeže.

„Chceme být pro město významným partnerem, aktivně se podílet na jeho rozvoji a pomáhat při řešení otázek v oblasti zdravotnictví, školství, kultury a sociální oblasti,“ konstatoval předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník.

Ve smlouvě o vzájemné spolupráci se teplárna mimo jiné zavazuje informovat o přijatých opatřeních, která mají snížit možnost vzniku havárií a odstávek, o ekologických opatřeních a vývoji cen. Teplárna Otrokovice se bude také podílet na životě města a jeho obyvatel. Spolupráce v této oblasti je součástí dodatku, který se bude uzavírat každý rok. Letos podpoří společnost několik organizací: peníze získá například Sdružení Šance, jež pomáhá onkologicky nemocným dětem, otrokovická pobočka Naděje, charitativní projekt Pomáháme potřebným a teplárna se bude podílet také na sportovních, kulturních a společenských akcích města. „V Napajedlích využijí firemní peníze na vybudování stálé expozice o historii Napajedel v objektu Nového kláštera,“ doplnil místopředseda představenstva František Foltýn. Teplárna je připravena poskytnout finanční prostředky na projekty také Zlínu – Malenovicím a Zlínskému kraji.

Teplárna Otrokovice zásobuje teplem a elektřinou obyvatele a firmy v Otrokovicích, Napajedlích a Zlíně – Malenovicích. V současné době dodává teplo pro téměř devět tisíc domácností. K největším odběratelům mezi průmyslovými podniky patří společnosti Continental Barum, TOMA a Fatra.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x