Zlínské muzeum připravilo pro děti prázdninové programy

ZLÍN - Speciální doprovodné programy k výstavám Místo činu a Cyrilometodějský Velehrad si pro malé návštěvníky připravilo na obdobíí letních prázdnin oddělení muzejní pedagogiky Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to sdělila PR mamanžerka 14|15 Baťova institutu Michaela Mitáčková.

V prázdninové nabídce jsou i další dva terénní programy po městě Zlíně – Pátrání po místě a Vycházka mezi stromy. Ve vybraných termínech lektoři organizují pro malé i velké návštěvníky také výtvarné dílny. Jedna z takových dílen se například uskuteční ve středu 24. července, kdy je na programu Velkomoravská šperkařská dílna. „Navazuje na výstavu Cyrilometodějský Velehrad. Všichni, kdo přijdou, si sami vyrobí šperk podle vlastních představ – připomínající dobu příchodu věrozvěstů na Moravu,“ upřesnila lektorka programu Adéla Šimová s tím, že dílna je vhodná pro děti od šesti let. První skupina bude tvořit od 10 hodin., druhá započne šperkařskou práci ve 13 hodin. Vstupné je 35 korun, a je možné přijít i v průběhu dílny.

Na srpen pak muzeum pro veřejnost připravilo dílnu nazvanou Hlasy fantaskních zvířat. Vychází z expozice Princip Baťa: Dnes fantazie, zítra skutečnost. „Je určená spíše starším dětem, nejlépe od deseti let. Během dvouhodinového programu si společně ozvučíme kresby vlastnoručně vytvořených zvířat,“ prozradil lektor Petr Hrabina. Tato dílna se uskuteční ve středu 7. srpna, od 10 a od 14 hodin.

Programy a tvořivé dílničky se konají v prostorách 14. budovy 14|15 Baťova institutu. Pro skupiny jsou dostupné i v jiných časech a dnech. Stačí se jen předem dohodnout na termínu a rezervovat si místo. Minimální počet návštěvníků ve skupince je deset lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x