Zlínští strážníci evidují zvýšený počet převozů opilců na záchytku

ZLÍN - Nárůst počtu převozů opilců na záchytku do Kroměříže evidují v posledních dnech zlínští strážníci. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová, jen za posledních 27 hodin převáželi strážníci tři opilce.

Jako první putoval na záchytku třicetiletý muž ze Zlína, který v obchodě ohrožoval infikovanou injekční stříkačkou zákazníky i zaměstnance. Provedená orientační dechová zkouška byla sice u něj negativní, ovšem test na omamné a psychotropní látky prokázal výsledek pozitivní. „Vzhledem k tomu, že dotyčný se nacházel ve stavu ohrožujícím sebe či jiné lidi, hlídka ho odvezla na záchytku,“ poznamenala Škubalová.

V Kroměříži pak skončil i jedenatřicetiletý muž ze Zlína, který fyzicky napadal vrátného ve zlínské nemocnici. Po vrátném se dožadoval informace, kdeže je hospitalizována jeho přítelkyně. Vrátný mu ale odpovědět nedokázal. Na to opilý muž reagoval tak, že ho udeřil do obličeje a ramene a pak utekl. Strážníci ho ale v areálu nemocnice našli. „Orientační dechovou zkoušku muž odmítl, ale strážníkům se přiznal, že vypil asi půl litru alkoholu. Vzhledem k tomu, že byl agresivní i vůči zakročujícím strážníkům a ve svém jednání neustával, odvezli jsme ho k vystřízlivění na záchytku,“ doplnila Škubalová.

 Jako třetí v pořadí odcestoval na záchytku jedenapadesátiletý muž ze Zlína. Ten spolu s dalšímími sociálně nepřizpůsobivými lidmi narušoval veřejný pořádek u supermarketu na třídě T. Bati. Po příjezdu strážníků na místo se všichni rozešli, až na dotyčného. „Neustále napadal strážníky vulgárními výrazy a oháněl se tím, že má svoje práva. Provedená orientační dechová zkouška prokázala přes dvě promile alkoholu v organizmu,“ dodala mluvčí městských policistů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x