Na Slovácku přibylo řidičů, kteří nedali přednost v jízdě

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na Uherskohradišťsku v posledním týdnu klesl počet podnapilých i příliš rychle jedoucích řidičů, naopak ale vzrostl počet řidičů nadávajících přednost v jízdě a také se na silnicích objevilo více aut  v nevyhovujícícm technickém stavu. Serveru Zlin.cz to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Před dvěma týdny řešili policisté na Slovácku tři případy, kdy řidiči nedali přednost nebo jeli na červenou. V uplynulém týdnu ale podobných událostí bylo sedm. V souvislosti se špatným technickým stavem vozidla řešili policisté za posledních sedm dní 24 případů, o týden dříve bylo událostí 19.

Přednost v jízdě nedal například řidič, který srazil cyklistku a z místa nehody ujel. Žena (65) jela na kole v uherskobrodské ulici U Porážky směrem k Vlčnovu. Projížděla kolem křížení s místní komunikací, z níž oproti očekávání a dodržení pravidla dání přednosti v jízdě vyjel osobní renault. Jeho řidič narazil do kola a žena spadla na zem. „Řidič zastavil, nevystoupil a hned na to odjel. Cyklistka utrpěla naštěstí jen lehké zranění. Přivolaní policisté řidiče dohledali a v jeho dechu mu naměřili 1,19 promile alkoholu. Na místě mu pak zadrželi řidičský průkaz,“ podotkl Mergental.

Podnapilých šoférů ale celkově ubylo. Policisté jich v uplynulém týdnu zadrželi šest, což je o čtyři méně než před dvěma týdny. Silně opilý byl například jedenatřicetiletý muž, který jezdil po Uherském Hradišti se 2,15 promilemi v dechu. Jednalo se o cizince, který se policistům přiznal, že před jízdou vypil sedm piv.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x