Kroměřížská policie hledá cyklistu kvůli objasnění nehody

KROMĚŘÍŽ – Policie pátrá po cyklistovi a svědcích dopravní nehody, která se stala o víkendu v Kroměříži. Muž na motocyklu se vyhýbal právě cyklistovi a při tomto manévru havaroval a poškodil zaparkované auto, informovala server Zlin.cz kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Nehoda se stala v sobotu před 21. hodinou na křižovatce ulice Na Hrázi s komunikací vedoucí k parkovišti u obchodního domu Kaufland. Neznámý cyklista jel směrem od vodní plochy Bagrák k obchodnímu domu. Za ním jel jednatřicetiletý muž na motocyklu Honda. „Když motorkář muže na kole předjížděl, změnil cyklista směr jízdy a začal odbočovat vlevo na parkoviště. Řidič motocyklu chtěl zabránit střetu a strhl řízení vlevo,“ popsala Kyšnerová.

Motorkář přejel přes travnatý pás až na parkoviště, kde upadl na zem. Poškodil při tom zaparkované vozidlo Peugeot. „I když srážka mezi muži nenastala, upadl na zem i cyklista. Ihned se však zvedl a z místa odjel. Kvůli posouzení celé události nám chybí právě jeho výpověď. Žádáme jej proto, aby se přihlásil na policii,“ dodala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x