Na Vsetínsku se nahromadily nehody cyklistů

VSETÍNSKO – Během pěti dnů vyšetřovali policisté na Vsetínsku devět nehod s účastí cyklistů. Serveru Zlin.cz to řekla vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Nehody se staly od čtvrtku do pondělí. V některých případech se střetli cyklisté s autem. „Na křižovatce I/57 směrem k Ratiboři přehlédl třiatřicetiletý řidič vozidla Subaru cyklistku přijíždějící po hlavní silnici. Žena se při srážce zranila a skončila v péči lékařů,“ uvedla Javorková.

Jindy zase cyklisté havarovali bez cizího zavinění stejně jako třiašedesátiletý muž ve Valašském Meziříčí, který najel na výmol a upadl. I on skončil v rukách záchranářů.

Čtyři cyklisté měli pozitivní dechovou zkoušku. Sanitka odvezla muže, který narazil u Prostřední Bečvy do dřevěného sloupku ohradníku. Nadýchal 2,82 promile. „Přes dvě promile měl v krvi i třiašedesátiletý muž, který zavadil na cyklostezce v Janové o zábradlí mostu a upadl. Putoval na ošetření do nemocnice,“ dodala Javorková.

Podle ní hezké počasí pobízí veřejnost k jízdě na kole. „Stále však platí, že pro řidiče nemotorových vozidel alkohol za řidítka nepatří. Je důležité mít také kolo v dobrém technickém stavu a plně se věnovat řízení,“ upozornila mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x