Dopravu ve Zlíně zkomplikuje oprava silnice

ZLÍN – Řidiči ve Zlíně, kteří jedou směrem na Vizovice, by měli počítat s komplikacemi v dopravě. Ve čtvrtek začaly opravy na třech zásadních křižovatkách na tomto tahu, informovala server Zlin.cz policejní mluvčí Jana Macalíková.

Komplikace lze očekávat na křižovatce u supermarketu Lidl nad krajskou nemocnicí, na křižovatce v Příluku a také v Želechovicích. „Frézování a pokládání nového povrchu by mělo trvat do neděle. Oprava se na všech třech místech dotkne pravé strany vozovky z pohledu ze Zlína na Vizovice,“ uvedla Macalíková s tím, že v termínu od 15. do 18. srpna je v plánu rekonstrukce v opačném směru.

„Termíny prací jsou zvolené na víkendy, kdy jezdí méně aut. Navíc by opravy neměly zasahovat do větších akcí jako Trnkobraní nebo Barum rally na konci srpna, kdy už by mělo být vše hotové,“ podotkla Macalíková.

Podle ní je rekonstrukce rozsáhlá a zpomalí provoz. „Přestože bude doprava obousměrná i nadále, pruhy budou zúžené a rychlost snížená. Řidiči musejí počítat s kolonami,“ podotkla mluvčí.

Policisté budou situaci v kritických místech sledovat. „Provoz ale nebudeme moct nijak urychlit. Řidiči by měli být opatrní a dodržovat bezpečnou vzdálenost, aby se nestávaly nehody, které by provoz ještě víc blokovaly,“ upozornila Macalíková.

Dopravu ve Zlíně dále zkomplikuje i oprava silnice vedoucí od Kolektivního domu po Městské divadlo. Uskuteční se od 5. do 10. srpna. Pro osobní a nákladní dopravu bude komunikace neprůjezdná, vozidla kromě městské dopravy budou muset jet po objízdných trasách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x