Bohové byli doma: Slovácko má první tři body

Kultovní tmavěmodrou kostkovanou košili s dlouhým rukávem, což v sobotním horku vzbuzovalo obdiv, musel trenér Slovácka Svatopluk Habanec propotit do poslední nitky. Zápas 2.kola nejvyšší soutěže fotbalistů proti Jihlavě se totiž nevyvíjel dlouho ani trochu podle jeho představ. Nakonec ale vládla radost. Slovácko - Jihlava 2:1.

Do vedení přitom šli hosté, levý obránce Kubáň totiž vyrobil hrubku jako hrom a jihlavský Masopust věru neměl problém propálit ve 33. minutě domácího brankáře Melichárka.

Domácí přidali, v obrovském horku dřeli, příkladem šel kapitán Trousil, který bránil i útočil, ale gólově mu tentokrát přáno nebylo. Citelná byla absence Libora Doška, který se vážně zranil při předzápasovém tréninku v pátek. Radost pod Buchlov přinesl v poslední minutě první půle gólovou hlavičkou Ondřejka, který si výborně předskočil obránce po centru Valenty.

Druhý poločas bral rychle síly, dlouho to vypadalo na remízu, jenže tu odmítl sváteční střelec Vlastimil Daníček. Trenér Komňacký asi dští síru na své obranné řady ještě teď. V 88. minutě znovu centroval z přímého kopu Valenta, Daníček hlavičkoval přes celou branku tak dokonale, že golman Blažek nestačil reagovat a dopodrobna si prohlédl kouzelný let míče přinášející na Slovácko cenné tři body.1.FC Slovácko – Vysočina Jihlava 2:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x