Otrokovice pořádají tábor pro děti zasažené povodněmi

OTROKOVICE - Do Otrokovic se v srpnu sjede 41 dětí z Kralup nad Vltavou, které počátkem června postihly povodně. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková, město pro děti připravilo speciální tábor.

Malí táborníci si budou moci odpočinout, zabavit se a strávit příjemný týden v přírodě. 

Otrokovice poskytly pomoc do oblastí zasažených povodněmi ve dvou směrech. Nejdříve město poskytlo přímou finanční pomoc a nyní pořádá dětský tábor. Zastupitelé schválili poskytnutí 300 tisíc korun, které byly rozděleny rovným dílem mezi obce Hořín, Rudník a město Protivín. Dalších 200 tisíc korun půjde na zajištění týdenního táborového pobytu pro 41 dětí z Kralup nad Vltavou. „V srpnu si tak alespoň část dětí z rodin, které byly nejvíce zasaženy povodněmi, odpočine a načerpá nové síly v kolektivu svých vrstevníků pod vedením pracovníků Domu dětí a mládeže Sluníčko, který tábor zajišťuje. Sami máme v paměti, jak moc nám pomohly projevy solidarity v roce 1997, a to jak morálně, tak také finančně. I po letech bych rád poděkoval všem, kdo nezištně pomohli, a vzkázal, že i my jsme připraveni podat pomocnou ruku,“ uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek.   

Při táborovém řádění budou děti společně cestovat časem. Zažijí období Středověku, vydají se po stopách afrických kmenů, stanou se objeviteli s Kryštofem Kolumbem, poznají krásy starověkého Řecka a nahlédnou i do budoucnosti. Pro děti bude na táboře nazvaném Stroj času připraven bohatý program, ve kterém nebudou chybět pohyb, hry, tvoření i poznávání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x