Horké počasí zchladí v kraji bouřky, ty však opět vystřídají teplé dny

ZLÍN - Parné dny potrvají ve Zlínském kraji i v následujících dnech, podle odborníků však zaprší a lokálně mohou bouřky provázet i kroupy a silný vítr. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle meteorologů by ve Zlínském kraji měly během pondělka vystoupat teploty až k 37 stupňům Celsia. Večerní hodiny by ale měly přinést čerstvý vítr, přibývání oblačnosti, přeháňky i bouřky. Lokálně mohou bouřky být velmi intenzivní. V noci na úterý by se přeháňky měly ojevit hlavně na Vsetínsku, odpoledne však už budou teploty opět kolem 26 stupňů Celsia a ve středu opět očekávají odborníci kolem 27 stupňů Celsia. Ve čtvrtek může být ještě o stupeň tepleji.

Poslední dny lámou rekordy nejen teplotní, ale i v souvislosti s návštěvností koupališť, kde lidé hledají alespoň nějakou možnost ochlazení. „Uplynulý víkend navštívilo zlínské koupaliště Zelené asi 2 800 lidí, koupaliště Panorama na sídlišti Jižní Svahy pak asi dva tisíce lidí, jde o návštěvy velmi nadprůměrné,“ podotkl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x