Podnapilému řidiči kombajnu upadlo kolo

HLUK - Uherskohradišťští policisté vyšetřují havárii kombajnu, kterému na silnici mezi Hlukem a Dolním Němčím upadlo za jízdy kolo. Jak server Zlin.cz informoval policejní mluvčí Aleš Mergental, pětačtyřicetiletý šofér navíc nadýchal 0,46 promile alkoholu.

Jednalo se o téměř 30 let starý kombajn. Během jízdy se mu náhle uvolnilo levé přední kolo a odkutálelo se do příkopu. Přední náprava kombajnu dosedla na vozovku, kterou poničila. Velké kolo od kombajnu trefilo směrový sloupek. Při havárii nedošlo k žádnému zranění.

Pětačtyřicetiletý řidič kombajnu nehodu sám neohlásil, i když byla poškozena vozovka a sloupek, tedy cizí majetek. „Zákon v takových případech řidičům oznámení nehody nařizuje. Nehodu oznámil až projíždějící řidič. Když dopravní policisté přijeli na místo, naměřili řidiči kombajnu v dechu 0,46 promile. Řidič neměl u sebe řidičský průkaz ani doklad prokazující pojištění odpovědnosti způsobenou provozem kombajnu. Zjistili jsme, že muž řidičské oprávnění má, ale pojištění na kombajn sjednáno není,“ doplnil Mergental.

Kromě přestupků za užití vozidla nesplňujícího technické podmínky, nesjednání pojištění a zapomenutí řidičského průkazu se bude šofér zpovídat i z přestupku požití alkoholu, za nějž zákon ukládá pokutu až 20 tisíc korun a řidiči zakazuje řídit až na jeden rok.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x